top of page

Wat zeggen de klanten?

In het hoogseizoen hebben we met onze vier kinderen twee weken gezeild om Corfu. De eerste week samen met een ander jacht waar Paul schipper was. Gezamenlijk hebben we enkele havens en baaien bezocht, zodoende konden we het gebied een beetje leren kennen. Paul gaf een goede/duidelijke uitleg bij vertrek en was altijd via de app beschikbaar om vragen te beantwoorden. Vooral ook om de leuke havens, baaien, restaurants te wijzen en handige tips wat betreft vertrek en aankomsttijden in de havens wat in de drukke zomertijd welkom was.

De Beneteau 41 was een fijne boot, vooral de ruime kuip was geen overbodige luxe met vier tieners aan boord. De airco deed ’s nachts ook goed zijn werk, dat was prettig in de Griekse zomer.

Al met al een super vakantie en zeker voor herhaling vatbaar!

Jan-Willem juli 2023

Nadat ik deze zomer mijn vaarbewijs I&II heb gehaald, was het mooi dat Paul flexibel was om ook in oktober nog te kunnen zeilen. Mijn zoon wilde graag mee, zijn eerste keer zeilen. De tocht was perfect, de wind elke keer net uit de juist richting, met de laatste dag een stevige bries én heerlijk zonnig weer. Zelfs nog gezwommen. Paul heeft ook mijn zoon al een aantal handige kneepjes van het zeilen bijgebracht. Voor hem ook een mooie tocht. Het zeilen in Griekenland weer echt als super ervaren om volgend jaar met vaarbewijs op zak bij Paul een eigen boot te kunnen gaan huren. Dank je wel!

Pierre

Beste Paul,


We zitten nu, dankzij jouw bemiddeling, in Petriti. Wat een verademing! Een prachtig authentiek dorp, idem huisje met uitzicht op zee. Vreselijk lieve mensen, die maken dat we ons zeer welkom voelen. Na al onze reizen in Griekenland, van Prespa tot Kastelorizo, en zo’n beetje alles daartussen in, is dit weer een pareltje erbij. Twee weken paradijs!

Jelte Mulder

We hebben onlangs besloten dat we een jacht willen kopen waar we mee in de Middellandse Zee willen zeilen.  Voor beginnende jachtkopers was dit een behoorlijk ontmoedigende taak, maar we hadden het geluk Paul te vinden die ons tijdens het hele proces vakkundig heeft bijgestaan ​​en namens ons als kopers makelaar optreedt.  

Hij hielp ons om onze vereisten duidelijk te begrijpen en het af te stemmen op het juiste type boot, en werkte vervolgens met ons samen om de duizenden te koop staande boten te doorzoeken.  Met zijn ervaring kon Paul ons adviseren welke boten we moesten vermijden, simpelweg op basis van de online informatie en foto's.   

Toen we eenmaal een boot hadden gevonden die aan onze behoeften voldeed, hielp Paul met een bezichtiging te organiseren, het laten surveyen van de boot, de proefvaart en de onderhandelingen met de verkoper en zijn makelaar in Italie. Paul heeft ook geregeld dat de boot door een ervaren crew van Toscane naar Corfu werd gebracht. 

 

In juli hebben we onze prachtige Beneteau Oceanis 46 in bezit genomen na een proces van drie maanden.  Het kopen van een boot kan een mijnenveld zijn, vooral voor beginnende of onervaren kopers.  Paul hielp om dit proces een stuk minder stressvol te maken en nam een ​​enorme werklast van onze schouders.  Paul, bedankt voor je hulp, geduld en vasthoudendheid.  Je gaf ons het gevoel dat het voor jou meer was dan alleen een transactie, alsof je een boot voor jezelf kocht.  We kijken uit naar vele jaren van gelukkig zeilen en eigendom dankzij jou.

Met vriendelijke groeten, 

Cobus 

Wat een droomvakantie was dit!! Twee weken zeilen rond Corfu waarvan de eerste week in een kleine flottielje van drie zeiljachten met Paul Jongeneel. Wij zaten op een door Paul ingehuurde Dufour 41 . Een oude dame maar prima onderhouden met nieuwe zeilen en een nieuwe motor. De zonnepanelen zorgden ervoor dat we nergens aan de wal hoefden te liggen.
 
Iets wat we wel gedaan hebben in de vele leuke kleine havenplaatsjes op Corfu, Paxos en het vaste land van Griekenland. Paul voorziet je van alle informatie die je wenst. Maar zeil je liever je eigen koers dan is dat ook goed.
 
Wel erg fijn om met een oude rot in het vak op zee en op het eiland in de persoon van Paul een vraagbaak aan kennis te hebben waardoor zelfs deze zeilvakantie een culinaire belevenis werd. En alles zeker betaalbaar! Ook erg prettig was het goede contact met Paul in de aanloop naar de vakantie toe. Zeker voor herhaling vatbaar. Dank Paul
 
Groetjes Jan, Chantal en Flip
bottom of page